Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 05_020

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 05_020

1. Scéal
    Bhí fear ann fado agus chuaidh sé síos maidin lá bealtaine ar an muirbheach agus bí sé thíos an moch. D'eirigh sé ceól mbun na cruaid' mar mbead daoine ag caoineadh agus i gceann sgathaim dhairigh sé an ceól ag teact ingair dó agus connaic sé na daoine - na sidéogha a bí ann cinnte leanadar aníos go dtí an slip é agus bí daoine eile as an oileán ag an slip. Agus bí faitchíos orra go léir. Padraig Ó Fáitarthaigh bí fear ann fado agus chuaid sé síos ag an gealleadh mór. Connaich sé solas ar an bfharraige agus d'imig sé aríst. Bí an oidce geal agus bí sé ag ceapidh gorb bí an ghealach a bí ag scairteadhins an uisce. Bí se ar
    Padraig Ó Fáthartaigh