Scoil: Baile an Tighearna (Ballyhearnay) (uimhir rolla 10819)

Baile Uí Thiarnaigh Thiar, Co. Chiarraí
Partolan Ó Gríbhthín

Ar an leathanach seo

1. Tá sé imeasg na sean daoine go raibh an Maighdean Muire ag dul tímpeall na h-áite so fadó ag lort lóístín i gcómhair na h-oidhche.
    Chuaidh sí isteach i dtigh beag agus ní raibh aoinne istigh acht Berit fhear agus bean.
    Nuair a chuaidh sí isteach ní raibh ann acht an bean. Dúbhairt an Maighdeann Muire leis an mnaoí listen a tábhairt dí.
    Annsan dúbhairt an bean leí dul as an tslighe tuaithe níor dhein an Maighdean Muire acht dul tar éís tamaill tháinig an fear isteach d'innis an bean a sgéúl dó. Nuair a cualaidh an fear é sin bhí sé ar brille agus ní or dhein sé rud acht rith indhiaidh na Maighdinne Muire agus dúbhairt sé leí teacht leis.
    Thing Sí leis thug an fear a leabaidh féin dí agus cuaidh sé féin na codladh  í lín agus ar maidin lár na máireach nuair eirigh an fear bhí tigh breagh mór deunt san bpáirc inane leis an senna thing.

Sorca Ní Chúipéar,
    Teinnibh