Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 09_013

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 09_013

Ar an leathanach seo

1. seo íad na cluichí a imrighim : a sgreadha ins an samhradh. Is é an caoí a lmrighim iad na le chúig cínn de chloch beaga cruinne, agus chonnuigheann mé orm ag imirt ó chúig nó go mbheidh cúig agus dá fhichead déanta agam agus na chaillim ar aon chúig aca caithfidh mé iad a thubhairt go dti an chéad duine eile. Bíonn mé ag piochad smeara dubh ins an bfóghmhar agus áirní freisin. Ins an ngreimheadh imrighim Púicín. Is é an chaoí a imrighim é sin na beidh púicín ar mo shúile agus bheidh mé ag iarraidh breith ar an gchuidh eile a bhíos ag imirt liom. Duine ar bith a bfhághfaidh mé greim air chaitfidh sé sin an púicín a chur air. (Bíonn an rann beagh seo ar bun agam nuair)
    Sorcha Ní Fhlaithbheartaigh