Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 01_023

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 01_023

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    gceannóchadh siad aon chuid de. Nuair a fuair an bheirt fhear seo na slóchtaí imithighthe anios chuadar soir arís agus fuaireadar an fuisge agus d'óladar a ndóthain de agus ní raibh siad i ndon corruighe agus b'éigin dóibh fanacht annsin nó go dtáinig na slóchtaí agus fir eile anuas agus bhí siad ar buille leo agus b'éigin dóibh na daoine a iomchur abhaile. Nuair a tháinig siad abhaile bhuail a muintir iad agus bhíodar ar a gcailleadh agus níor ól siad aon deoir fuisge ó shoin. Bhíodh an fuisge ag cur go leor daoine chun báis fadó mar bhíodh siad ag ól go leor de.