Scoil: Boulavogue

Suíomh:
Boleyvogue, Co. Wexford
Múinteoir:
Énrí Tréinfhear
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0890, Leathanach 174

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0890, Leathanach 174

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Boulavogue
  2. XML Leathanach 174
  3. XML “Bread”
  4. XML “Bread”
  5. XML “Bread”
  6. XML “Bread”
  7. XML “Bread”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
    Topaicí
    1. products
      1. food products (~3,601)
        1. bread (~2,063)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Gerard Leacy
    Inscne
    Fireann
    Seoladh
    Ballycarrigeen Lower, Co. Wexford
    Faisnéiseoir
    Mrs Leacy
    Gaol
    Tuismitheoir
    Inscne
    Baineann
    Aois
    38
    Seoladh
    Ballycarrigeen Lower, Co. Wexford
  2. The name of the vessel in which bread was baked was pot-oven or bake-pan.
    Michael Parle,
    The Harrow, Ferns, Co Wexford.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
  3. Flour is made from wheat in Cooladine Mill now. (near Enniscorthy).

    Joseph Doran.
    Mount George, Ferns, Co Wexford.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
  4. Long ago potato cakes were made and eaten. Barley bread and oaten bread were used long ago. It was baked on a griddle or in an oven. There was enough of bread baked on a Saturday for a few days.
    Wheaten bread was not used long ago.

    Eileen Turner.
    Meaugh, Boolavogue, Ferns, Co Wexford.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
  5. Bread is generally marked on top with a knife. A cross is generally put on it. This mark is put on the cake to keep the crust from rising in the cake. The flour is not made now in any local mill but many mills make wheatenmeal.
    Norah Breen
    Ballycarrigeen, Ferns, Co. Wexford.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.