School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    sé níos fuide gan sailleagh ní hé sin fearacht iasc na holla é a bhíos ag tabhairt uaidh cuile nóimead ó tugtar ar bórd é. Peisct an dá shuil dheag scadán ghainimh agus ribe roibeisc na baoité is Fearr le n-aghaidh
  2. Breac caol, fada é an cholmór. agus eití beaga air ó bhun a dhriobaill. leath-faoí agus ós-chíonn. Is ar dhoimhneacht na fairrge is mó uisge ar teacht na h-oidhche is dhá bhrígh sin is ins an
    Irish
  3. Breac caol, fada é an cholmór. agus eití beaga air ó bhun a dhriobaill. leath-faoí agus ós-chíonn. Is ar dhoimhneacht na fairrge is mó chothuigheas sé. Tagann sé go bárr uisge ar teacht na h-oidhche is dhá bhrígh sin is ins an