School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (1) Coighluim an teinneadh seo mar choigleas crísot các. Brighid in a bun agus Muire in a bárr na ceithre aingle is aoirde go aingle na ngrást cumhad ach an tígh is na ndaoine ins gach áit.
    (2) Luighim ar ab keabadh seo mar luigheas críost mé. Drat Mhuire mar scabal orom. Ó Mhuire mo míle gradh is tú mo dhoctur leigheach tinneas slán. Tú fhéin is mo charaid bheannuigh ins na Flatais Álúinn.
    (3) Go mbeannuigh Dia dhuit a Pháidir Geal. Go mbeannuigh Dia is Muire Dhuit. Cár chodail tú aréir an áit a chodail Mac Dé. Cá gcodlóchadh tú anocht an áit a gcodlóchadh na boicht. Cá gcodlóchadh tú amáireach an áit a gcodlóchadh naomh Pádhraic. Cé sin romhart tá fiche aingeal cé é sin do
    Donnchadha Mac Donnchadha
    Micheál Mac Donnchadha