School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    ach súil amháin aige. Bhíodh sé ag marachtaint ag dul ó thig go tig, seachtmhain annso agus seachtmhain annsúd ag déanamh culaith éadaigh. Bhíódh sé ag déanamh bheistí muinclí dos na fearaibh. Tom Smith ab ainm dó. Fadó bhíodh na tuirn sníomh acu annso agus tá cuid acu fós ann acht níl siad ró fhlúirseach anois. Deineann siad geansies agus stochaí as an snáth olann. Fadó deineaadh na mná seáils dóibh féin as an snáth olann.
    Seán Ua Murcadha
    Doire na Muice
  2. Tá beirt táilliúr sa ceanntar seo agus tá an beirt aca na comhnuidhe ar thaobh an bhóthair puibilí. Is iad seo na h-uirlisí atá aca: snáth, éadaig, inneall fuaghála agus méarachán. Timcheall seachtmhó blian ó shoin bhí tailliur i gClochán ar a h-ainm Pádruig Ó Lóingsig agus do bhí ag dul ó thig go tig ag déanamh éadaigh nua agus uaireannta deisigheadh sé sean éadaighe. Uaireannta nuair a bhí aonach i Daingeann Uí Cúise, cuaidh sé
    Mícheál Ó Duinn
    Seán Ó Dúinn