School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    é mheasgadh le fóra na frog. Cuirtear isteach in árthach éígin é annsan agus deintear é bheiriú i gcorcán prátaí. An dath a bhíonn air bíonn sé dearg. Fásann an feóchadán i dtalamh na mbíonn cupóga. Fásann an fuilig in iomaraí prátaí. Fásann gabhal tuighe in talamh gan mhaith. Fásann an Neanntóg ag taobh claidhe agus ar thalamh mhaith.
    Gerard Ua Concubhair
    Fatha
  2. An Cupóg, pairseach bhuidhe, feóchadán, buachalán, fuilig, brioscalán, neanntóg, braiméir, gabhal tuighe, ruilleógach, raithneach meacain na táthabha, loghac bhuidhe, na luibheanna is mó a fhásann anso. Fásann an cupóg i dtalamh maith. Tugann na daoine mar bidh do ba é. Fásann an pairseach bhuidhe i dtalamh maith. Fásann an feóchadán agus an buachalán i dtalamh maith leis. Fásann an fuuilig ar iomaraí prátaí. Fásann an brioscalán agus an neanntóg ar thalamh maith. Fásann an braimfhéir ar iomaraí prátaí. Fásann an braimfheir ar iomaraí prátaí. Fásann gabhal tuighe agus an ruilleógach i dtalamh bocht. Fásann an
    Míchéal Ua Conchubhair
    An Fhaiche, Co. Kerry