School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. (continued from previous page)
    an chúig is dhá fichid is leis an chluiche. Is é an t-am is mó a imrightear na cártaí seo, agus is mó a chaithter aimsear leo na h-oidhcheanta fada san nGeimhreadh.
    Tá cluiche ann ar a dtugtar "Jackstones". Ní imrightear ar scoil í le suim bliadhanta ná san mbaile. Sé an chaoi a n-imrightear í.
    Tógtar chúig clocha beaga agus cuirtear cuma cosamhail le ciúb ortha acht nach mbíonn na h-imilleacha chomh géar.
    Nuair a tosuightear ag imirt na screaga déireann an duine a bhíonns ag imirt "Blood" agus iad a chaitheadh suad, agus iad a leigint anuas ar dhruim na láimhe, agus dá dtuiteadh aon cheann iad a thógáil ó cheann go ceann go mbeidís uilig in do láimh.
    An chéad roinn eile iseadh "Scóid": iad a chaitheadh suas a leigint dóibh tuitim ar dhruim na láimhe agus dá dtuitidís uilig ar dhruim na láimhe b'amhlaidh b'fhearr é, agus caithfear chuile cheann acu a thabhairt ar ais in do láimh, agus dá dtuitfeadh aon cheann nuair a bheidteá dhá dtógáil o'n talamh ní bhuaidhfeá agus chaithfeá tosughadh ar an gceann sin aríst.
    Sé an chéad roinn eile "onesills": iad
    Máire Ní Fhlaithbhearta