School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. Sgéal Grinn.
    Bhí beirt dearbhráthar ann fadó - dearbhráthair bocht agus dearbhráthair saidhbhir, agus sé an fáth go raibh duine aca saidhbhir thar an bhfear eile mar gur phós an fear bocht bean nár thaithnigh le-n-a athair agus d'fhág an t-athair a raibh de mhaoin aige ag an duine eile. Bhí comhluadar mhór ar an bhfear bocht agus bhí sé ag teacht cruaidh air iad a thógáil.
    Aon lá amháin tháinig fear siubhail chuig an bhfear bocht agus d'fhiafruigh dhe, "Cé atá 'n-a chomhnaidhe 'sa teach seo amuigh"? Dubhairt an fear bocht go mba dearbhráthair leis féin é. D'fhiafruigh an fear siubhail de annsin cé'n fáth go raibh duine aca saidhbhir agus an duine eile bocht. 'Séard a dubhairt an fear bocht gur phós sé bean i-n-aghaidh tola a athar agus a mháthar
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Cáit Ní Bhriain