Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 21_037

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 21_037

2. Dalog
    Bionn ceatar no cuigear de paiste Fagal agus cuiread siad an dalog ar duine eceint agus beid sé sin ag eirig duine eceint a ceapud acht seal a toisuig se ag ceapead abairfid se a rud seo Dalog O Dalog o mBaile go baile ce beide sa caoincal biod siad igeart lear a tuig. Agus an gcead duine a ceapead sé cuirfid sé an dalog ar sin. iomeata an cluice isteac
    3. Tart a criopa
    Suide scata paiste thart ar an teince agus beid criopa ag duine aca agus giobfid an duine sin thart leis an criopa tri uaire agus ciorfeid sé ceist ar an ceid duine cean duine an biod an criopa aice agus da aibreaca se an duine ceimtear, gioba sé cupla buile iarraide se den na daoini eile cean duine a biod an criopa aige agus iorrfid sé den na duine ce mead buile a ghiobfid na paist biod slat aige agus ce bí reid a nearad an an duine a biod an criopa aige beirfid sé an mbeid sin buile sin doib, imireachtai in cluice sin ag an teine.
    Brighid Seoighthe
    Maigh Mhuilinn, Co. Mhaigh Eo