Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 33_018

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 33_018

Ar an leathanach seo

1. Chaiceadh na daoine leínte lín agus bricín. Ní biodh ag cuid na daoine ach sean-chóta mór caití ar a gcalainn agus croiceann caorad casta thart air a gcuid cosa.
    Dhí beirt tháilluír sa chenntar seo fadó shoin. Dhiob sead ag dul thart o theach ag iarraidh obair mar ní raibh aít acú le h-agaid tállúireacht san áit seo.
    Dhéanfadh na daoine a gcuid eadaighe feín ó olainn na caorach. Níl annseo anois ach táiluír amháin. Tá áit le h-agaid táolúireacht aige na teach feín. Ceannuigheann na daoine an gcuid eádaigh sa siopa agus teígeann siad chuige leis an eadaighe sin.
    Pádraig Ó Gallachobhair
    Cnoc na Móna, Co. Mhaigh Eo