Scoil: Cathair Loisgreáin (C)

Cathair Loistreáin, Co. na Gaillimhe
Máire Nic Aodha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    6. My Grand-mother (Mrs. Mike Monaghan) who was living in Palnahallia, walked from Galway and she carrying a bag of bran and a churn on top of her head.
    7. Bhí fear ann fadó ar a dtugadís Seánín An Goille Mór air, mar nuair a bhíodh sé ag ithe cúig noiméad, ní raibh rud san mbord nach raibh ithte aige, agus chuireadh sé suas in a bhéal an méid a itheadh fear anois in aon béile amháin.
    8. Bhí fear in a chómhnuidhe i mBreaclún agus Pádraig ó Fhathaigh a bainm dó agus bhí sé in ann siubhal go maith. Chuaidh sé go dtí an muileann lá amháin a bhí ocht míle uaidh, le haghaidh fear eile, agus núair a tháinig sé abhaile ní bhfuair sé acht dhá phighinn, agus an-buidheach a bhí sé leis an méid sin a fhághail chor ar bith.
    9. Chuaidh mo mháthair (Mrs. John Reilly) go Túaim lá amháin ar siubhal agus do bhain sí ocht fiachla. Sar a d'fág sí an teach ar maidin do rinne sí obair na maidhne. Shiubhal sí abhaile agus bhí sí sa mbaile arís ar a ceathair a chlog, agus do rinne sí obair an trathnóna, agus ní
    Katie Reilly
    Maggie May Connell