School: Com Sheóla (B) (roll number 15646)

Kilmocomoge, Co. Cork
Conchobhar Ó Séaghdha

1. Lá amháin bhí fear amuigh ag iasgaireacht i mBád Bheanntraighe. Do lean sé ag iasgaireacht ar feag an laé agus nuair do tháinig an tráthnóna bhí sé abhfad amuigh san mbádh.
    Bhí an oidhche ag teacht agus do thosnaig sé i dteó an tailimh tirm, ach sar a shrois sé é do eirig stuirm mhór agus do tógadh amach sa bhádh airís é. Bhí an bád ró bheag agus níor bhfada go raibh sé lán de uisge, agus do bádhadh an fear bocht.
    Ar maidin nuair nár fhíll sé chuaidh daoine amach á lorg ach ní bfuaradar é. Bhíodar á lorg ar feag an laé go léir ach do theip glan ortha é do fhághail.
    Chuadar go dtí an sagart paróiste chun teacht agus cuardach leó. Tháinig sé
    Dubhairt sé leó an bád do threórú go dtí áit áirighthe san uisge, dubhairt sé leó stad agus cuardach san áit sin. Do dheineadar agus fuaireadar an corp.
    Riobárd Ua Drisceóil
    Snave, Co. Cork