School: Com Sheóla (B) (roll number 15646)

Kilmocomoge, Co. Cork
Conchobhar Ó Séaghdha

1. Bhí fear ann fadó agus isé an aimm a bhí air na Dómhnall a Lópa. Bhí goille maith aige.
    Lá amháin bhí sé ag baint féir, agus thug a mháthair pláta mine beirithe amach do. Agus Dómhnall ag ithe, thainig cúpla ceud cuilleóg ar an min agus bhuail sé na cuilleóga agus mhairbh sé alán acu. Cheap sé annsan gur gaisídheach é. Nuair a bhí an méid sin déunta aige chuaidh Dómhnall go dtí gabha eigin agus cheannuigh sé claidheamh, agus do sgrí se air "fear dfheadhfhadh ceud a mharbhúghadh le aon bhuille."
    La eile bhí Dómhnall ag siubhal tímcheall na tíre, agus bhuail sé isteach go tig fathaig. Do thug an fathach rud éigin le n-ithe dho. Mhias bhreag mine fo beadh é. Thosnuig an bheirt ag ithe na mine. Bhí Dómhnall maith a dhóithin d'on fathach. Fé dheire dubhairt an fathach. "Tá goille iongantach agat." Sé tusa an ceud duine
    AT1088: Eating Contest
    AT1640: The Brave Tailor