Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Fadó bhí beirt ban ag caint len na chéile agus bhí fear duine acu marbh agus bhí sí ana bhrónach ina dhiaidh. Dubhairt an bhean eile ná bhiodh buairt ort níl sé seachtmhain ó choncas é agus 'sé tá go breágh, acht níl an hata ró mhaith air, agus cheannuig hata dó agus dá gceannóchain é arsan bean eile conus is féidir liom é thabhairt dó. Dubhairt an bhean annsan é thabhairt don céadh duine bocht a bhuaileadh uime agus go geobhadh seiseann é. Nuair a chuaidh an bhean eile abhaile cheannuig sí an hata agus thug sí don céadh duine bocht a bhuail uime ag an Snámh agus dubhairt sí "tugaim é sin duit ar son de agus h-anamaca na marbh" Taréis tamaill ina dhiaidh
    Siobhán Ní Úrdail
    Tuairín na Gréine, Co. Chorcaí