Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Seo ceann, do shuidheadh duine ar chathaoir agus thógadh sé súas a bhríste do dtí a ghlúin agus [?] máide 'na láimh agus seasadh duine eile ar a aghaid amach agus bíodh sé ag oibirúghadh a dhá láímh ag leigint air go raibh sé ag fúagháil bróg agus ag faire chun clouta d'fághail ar lorgnaibh ar an bhfear eile san am ceadhna agus an fear eile ag faire buile d'fághail air leis an maide. Sé deireadh an fear ag fúagháil bróg.
    Long stitch short stitch
    Long stitch a bhúacaillí
    Ní bheadh mo bhúataisí fúite go lá [?]
    Ceann eile iseadh, "Seáinín géar glas",
    Nuair a bhíodh daoine óga ag scoruigheacht fadó leigeadh duine aca air bheith ag díol flainin agus deireadh sé le duine aca beith phinghin, duine eile dhá phinghin agus mar sin dóíbh. Bíodh éadach agus bucéid uisce ag an Máistir a bhíodh ortha agus an té ná freagaróchadh i gceart é gheóbhadh sé stial don éadach fluich san [?]aghaidh
    Cáit Ní Shúilleabháin
    Seán Ó Súilleabháin