Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Giolla dall, moll, mí thapaidh, capall bán droch shásta gan íarann, sluasad manntach, leath cheann phíce, úmacha briste agus bruscurnáil aóilig. Ba dheacair le sin puinn oibre a dhéanamh[?]
    Bím a' cuimhneamh is ag machtnamh i Meitheamh na síad go mairfidh an t-anam chómh fada le Dia agus ná bhfuil ins an tsaoghal seo acht tréimhse míámhuir ní'l a thúirisg ag éinne acht ó indhé go dtí amáireach.
    Cailín tíghe mhóir ná pós-se an fhaid a mhairtir í mar bíonn an greim ró mhór agus an slogadh ró fhada aici, bíonn buille ar an ghadhar agus nuair a ólann sí an t-úachtar bíonn ruaidh ar an gcat aici.
    Siobhán Ní hÚrdail
    Siobhán Ní hÚrdail