Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ina chomhnuighe i gCúrachláin fadó darab ainm Diármuid A Chápa. Fear ana shímplídhe ab' eadh é. Bí seana capall aige agus chuaidh sé go h-aonach Neidín ar an 15ad lá de mhí Lúghnasa, an aonach is mó tíncéra sa bhlaidhain. Ní raibh sé ibhfad ar an aonach nuair atháinig tíncéir chuige agus cheannaig se an chapall uaidh ar dhá phúnt deich sgillingh.
    Bhí sé ana shásta an seana chapall a dhíol mar bhí sé ag cuimhneamh ar chapall óg a cheannach. Chuaidh sé isteach idtigh Tabhairne agus bhí sé ag ól agus nuair a tháinig sé amach bhí sé ar meisge.
    Bhí sgannradh air ag dul
    Criostóir Ua Úrdail