School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Cill Ghoibhreann, Co. na Gaillimhe
Proinsíos P. Ó Doláin

1. (continued from previous page)
    domhan seo. Aoine an Chéasta a fuair ár slánuightheóir bás ar ár son da míle bliadhain ó shoin beagnach.
    bíonn an carrghas críocnuigthe ar a dó dhéag a clog ar Satairn casga. Ar Maidin domhnaigh casig a deirig ár slánuightheór as an uaigh agus ar an maidin sin eirigeann go leor daoine go moch i dtreo is go bfeicfeadh siad an grian ag damsadh.
    Caoga lá tar éis Domhnac Cásga bíonn domhnach and luain cincíse. Ní theigheann aoinne in aice leis an bfairige no le abhainn ar feadh na seachtmhaine. Sin mar deirtear gur baoghalach go mbaidfidh iad bíonn lá Féile muire ar an gcúigeadh lá déag de mí na lugnasa.
    bíonn Lá Féile Mártan ann ar an taonmadh lá déag de mí na
    Máire Ní Chraith