Scoil: Shrule (uimhir rolla 7795/7796)

Sruthair, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 01_006

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 01_006

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    annsin agus fuair greim fiacla as ghualainn an táilliúra. ‘Ná déan sin’ ars an tailliúr. D’iarr sé an greim a bhaint de agus rug an bheirt ar a chéile ins an leabaidh. Bhí siad ag troid agus ag marbhabh a chéile nó gur thuit siad ar an urlár. ‘Beannacht leat anois’ ars an fear. ‘Tá mise reidh leis an saoghal seo’. ‘Go soirbhighe Dia dhuit’ ars an tailliúr ‘is dona an duine tú bheir in aon áit!’. Dimreigh an fear suas an staighre agus an córra ar a dhruim. Ní raibh ag teacht na trí fir ná an fear a bhí sa gcónra ón lá sin go dtí an lá seo. Tháinig an máighistir ar maidin chuig an doras agus bhain sé an glas de. "Bhfuil tú beó" ars
    Cristeoir Ó Buachacháin
    Máirtín Ó Ceóinín