School: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (roll number 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Chiarraí
Michael Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    chuige a chéachta agus a leanas é, agus d'árduig leis siar go Dún Chaoin é, ar a ghualainn. Nuair a chuaidh sé siar, thárla ná raibh an líntighe thiar ag réidteach lé chéile, agus nuair a chonnaic Mícheál é sin, tháinig olc air, agus bhuail sé an céachta ar a dhrom agus thug leis abhaile arís é go hImeall Átha na gcrann.
    Lá eile bhí Mícheál ag dul ar an mBuailtín. Do ghaibh sé an cómhgar suas chun an Chaisleáin. Bhí ceathrar fear ag tógaint claidhe. Bhí cloch mór ann ná féadfaidís a chur anáirde. Do chonnacdar Mícheál ag déanamh ortha, agus dubhradar dá gcabhruigheadh sé leo go gcuirfhidís anáirde í. Tháinig Mícheál i láthair. "Tán sibh ag obair go cruaidh" ar seisean. "Taimid" ar siad san "ach tá aon chloch amháin
    Tomás Ó Loinghsigh
    An Riasc, Co. Chiarraí