School: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (roll number 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Kerry
Michael Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    do,n nduine aca. Ní fada go raibh a mbolg lán, agus chuaidh duine aca amach sa ghort a bhí lé-thais an tighe. Bhí páirc bhreágh phrátaí annsan, agus gan aon chré curtha ortha. Tháinig sé isteach agus do labhair le bhean an tighe. "Cad na taobh na cuireann tú cré ar na prátaí". "Cailleadh mfear ar sí sin, agus níl aoinne agam a thaosgadh iad. "Ní fada eile a bheidh siad mar sin" ars an beirt daon guth ag breith ar dá slúasaid, agus tosnú ar taosgad. Bhí cré ortha i leath uair a cluig. Sgaoileadar fé abhaile annsan agus bhiodar i n=mBaile-an-Chaladh ar a deich an oidhche sin.
    Sgéal Gaiscidhigh:
    Fadó ní raibh