Scoil: Fearainn an Choirce (uimhir rolla 14532)

Fearann an Choirce, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Maoldhomnaigh

Ar an leathanach seo

1. Is iomdha saghas cluichí atá ann, mar tá, ag imirt screaga, ag caitheamh cnaipí agus ag imirt pimngneacha ag bualadh lithróide láimhe agus ag bualadh cead. 'Sé an chaoi a n-imrighthear na screaga le chúig clocaibh agus cuma sorcórach ortha timcheall trí-ceathramhadh orlaigh ó chríoch go críoch, agus an lár0líne tuairim is an mhéid céadna. caithtear san aer iad le druim do láimhe. 'Sé mar a imrighthear na cnaipí poll beag a chur san talamh agus a dhull tamall ón bpoll agus an cnaipe a chaitheamh le do mhéir. Annsin an té a chuirfeadh an cnaipe isteach san bpoll bheadh an buadh aige, agus an chaoi céadna a n-imrighthear na pingneacha, beagnach. Bítear ag bualadh ball árd freisin. Téigheann dhá dhream gasúr, an uimhir céadna ag gach taobh, tuairim is céad slat o'na chéile. Caitheann siad cloch san aer le
    Mícheál Ó hIarnáin
    Cill Mhuirbhigh, Co. na Gaillimhe