Scoil: Fearainn an Choirce (uimhir rolla 14532)

Fearann an Choirce, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Maoldhomnaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí feiliméar agus a gharradóir ag obair sa ngarrdha lá. D'fhiarfhuigh an feilméar de'n bhuachaill céard a b'fhearr dhóibh a dhéanamh leis an
    mac. Ghlaoidheadar ar an mac , agus d'fhiarfhuigh an t-athair de'n mhac cé'n chéard a b'fhearr leis."Ní maith í do cheárd" adeir an t-athair leis" acht mar rin fhéin cuirfimíd ar seoil thú . Chuaidh sé ar scoil go ceann trí bliadhan , is nuair a tháinig sé abhaile, dubhairt a athair leis mara raibh sé indon ceann dhá chuid seacht mbeithidheach a bheadh a bhuachaill ag seolach amáireach aghoid go raibh a cheann le caillcadh aige.
    Ar maidin d' éirigh an gadaidhe agus chuaidh sé amach . Caradh coinín air agus chaith sé a mhaide leis , agus níor thug sé air acht leath mharbhúghadh .Is gearr go bhfaca sé an buachaill ag teacht , agus feacht gcinn de bheithidhighíbh amach ar an agaidh . Sgaoil an buachaill an
    AT1525: The Master Thief
    Séamus Ua Flaithbheartaigh