Fearainn an Choirce | Bailiúchán na Scol

(ar lean ón leathanach roimhe)

capaill, ó ar airgead. Tugann siad leo na h-earraidhe nuair a bhíonns siad ag teacht go dtí an t-oileán. Bíonn ciseain acu le iomchar agus bíonn malaí acu le na sean-éadaigíbh a chur ann. Fanann siad trí lá san oileán, bhféidir níos fuide. Má thugann aon duine lóisdín dóibh gan aon airgead a íoc air fanann siad ann. Mara dtugann tógann siad féin lóistín chomh saor, agus is féidir leó.

Ní ghlaodhann lucht siubhail ar bith go h-Árainn, acht amháin daoine ar a dtugtar ceannuidhthe. Ní h-iad na daoine céadna aca a thagann i g-comhnuidhe. Ní thagann siad go minic. Bíonn rudaí dhá ndíol acu. Seo cuid aca:- Pictiuirí, páidríní, greidhche, sgátháin, siosúir, snáth agus snáthaidí, agus rudaí eile. Ceannuighthear

Cáit Ní Bhriain
Gort na gCapall, Co. na Gaillimhe