School: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (roll number 10755)

Ballyferriter, Co. Kerry
Michael Ó Conchobhair

Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

crosaire an t-seana chnuic agus deirtear gurab annsan a chidhfeá na rinnceóirí maithe. Do bhíodh duine ann ar a dtugtaí Seáinín a cnagaire agus rínnceadh sé maírde ar bórd dhuit.

Tá fear i gCíll Ruith, Seán Ó Mainín ar a dtugtar Seán Dhonnchadh agus scealtóir maith iseadh é. Tá Tomás a Gearailt thuas i Márthain agus ta sé ana mhaith chun amhránuidheacht agus scéaltóireacht.

Bhí fear i mbaile an Éanaigh fadó ar a dtugtaí "Ceóis" acht Mícheál Ó Mainín a ainm ceart. Thugadh sé seo cliabh éisc aníos ón dtráig leis an a dhroim.
Cliabh Colmóirí a bhíodh aige gach tráthnóna agus i dteannta an cliabh a bheith lán go maith bhíodh langa crochta ar gach fhiachal de'n gcléibh. Bhí naomhóg aige féin agus bhí ana chion aige uirthe. Ní

Seán Ó Mainín
Ballineanig, Co. Kerry