School: Lochmuice (roll number 16556)

Loch Muc, Co. Donegal
Áine M. Ní Fhuathaigh

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann fad ó shoin dárbh ainm do Páid.

(continued from previous page)
    "A chaith síos mise nó beidh deireadh leis." Chaith sé síos é, briseadh a mhuineál. Tháinig Páid 'na bhaile agus bhí dóigh bhréagh air ó shoin amach.
    Sibhan Ní Thiomanaidhe do sgríóbh é. Pádruig Mac Daibhid a d'innis domh é. Mín an Arbhair. Mairghead Mac Daidbhaid a fuair sé uaidh.
  2. An Cat: Nuair a bhíos an cat na shuidhe cois na teineadh agus é ag nigheadh a aghaidh, sin comhartha go bhfuil an doinean comhgarach. Comhartha gaoithe móire, an cat a bheith ag sgriobadh clarthaí agus comhartha sneachta é bheith na shuidhe agus a thomhain le teinidh.
    An Madadh: Comhartha aimsire olca an madadh a fheiceáil ag ithe féir.
    Na Cearca: Comhartha fearthna na cearca a fheiceáil cruinn i gcnap amháin agus iad ag piceadh a gcuid cluimhrigh.
    Na Caoraí: Comhartha aimsire olca na caoraí bheith ag ísleadh ar na cnuic agus comhartha aimsire maithe iad a fheiceáil ag ardughadh.
    Mícheál Mac Daibhíd
    Mín an Arbhair, Co. Donegal