School: Tráigh Phraisce (C.) (roll number 5566)

Trafrask, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Chonghaile

1. (continued from previous page)
    D'fhiafruig an Sagart air cá raibh se nuair a cuir se an cead féad as. Dubhairt se go raibh se ag oscailt na slaira as teine na h-ifrinn. Cá raibh tú nuair a cuireas an dara féad as. Dubhairt se go raibh sé ag teacht amach geata na h-ifrinn. Cá raibh tú nuair a cuireas an tríomhadh féad as arsan Sagart bhios ag teacht suas an boithirin. An bfuil tú sasta anois arsan Sagart leis an mach tá se annsan agat. In ainm Dé ar seisean cuir as ár radairc é. Cuirfeadh arsan Sagart má iompuigeann sibh go crioschaidte. D'iompogmidh arsan mach do cuadhar go leir sios ar a ngluinibh agus do baistead iadh.
  2. Bhí bean in a comhnaidhe i gCúiliartach darb ainm dí Nóra Ní Shúilleabháin. Lá amháin bí sí ag dul ar turas go Baile Caislean Beara. Lá Bealtaine a bhí ann agus bí sí ag siubal mar ní raibh aon gluaisteán ann an uair sín fé mar atá anois. Bí an lá go breag agus bí se a dó deag a clog i lár an lae. Díreach nuair a bhí sí ceatrú
    Áine T. Ní Súilleabháin