Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Cuireadh sé a cheann amach anois agus arís go bhfeicfeadh sé an rabh aon duine ag teacht. Chonnaic sé beáthach agus cóisde ag teacht. Chuir sé amach a cheann nuair a mheas sé an cóisde a bheith os a choinne agus sgánnruigh an beáthach agus thug sé taoibh-léim agus bhris sé an cóisde agus mharbhuigh sé na daoine. Bhi an tóir indiaidh Éamonn Dairíribh anois agus smaointigh sé go rachadh sé go h-Albain. D'imthigh sé leis a tarraingt ar Dhoire agus go díreach nuair a tháinig sé fhad leis an chéidh, bhi an bád ar shiubhal amach píosa. Thug sé léim amach ar bórd. Bhi fearr i n-a shuidhe ar deck ag deánamh sómois do féin agus ce'n áit ar léim Éamon ach i mullach an fhir agus bhrúigh sé na putógai as. Chruinnigh na daoine uilig thart ar Éamon ag íarraidh é chur chun báis. Sé an bhreitheamhnas a tugadh: ma bhi fear ar bith ar bórd a dtiocfadh leis an léim céadna a thabhairt, no fear ar bith a dtiocfadh leis cloch a chur leis, chuirfidh Eamon'un báis, ach muna rabh ligfidh chead a chinn leis.
    AT1049: The Heavy Axe
    AT1088: Eating Contest