Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

Ar an leathanach seo

1. Bhi féirmeóir ann aon uair amháin agus bhi buachaill aimseara a dhioghbhail air. Chuaidh sé go margadh na smhna i Litirceanainn agus rinne sé buachaill a fhastodh. Chuaidh siad 'un a bhaile agus chuir sé a sháith iongantais ar an bhuachaill gloinne uisce bheatha a fhághail ón mhaighistir indiaidh a shuipeara. Bhi go maith a's ní rabh go h-olc go dteachaidh an buachaill a luighe agus go rabh sé ar bhordaibh a ghabhail a chodhladh. Tháinig ceathrar fear dubh isteach agus shín siad cómhnair ag taoibh na leabtha agus d'éaluigh leo amach an doras arís. Bhi an buachaill bocht i gcruadh chás agus é dórtughadh alluis do féin le tréan eagla nuair a d'éirigh an clár de'n chómnair agus seo amach fear aistí feistighthe i n-éideadh na marbh.
    Éamon Mac Pháidin
    Éamon Mac Pháidin