Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

i bhfad go rabh siad agat arais." arsa Éamon.
    "Rinne ach dubhairt Éamon gur bhfada go mbéadh siad réidh agus í iad a bhrúighadh isteach i n-aice an teasa. Nuair a fuair sé crom í dá dheánamh sin chaith sé isteach sa teine í, agus doigheadh 'un na bháis í. Phill Éamon go caisleán an rí agus mhair sé féin agus ingean an rí go sona seánmhar na bliadhanta i n-a dhiaidh sin.
  2. Bhi beirt fhear i n-a gcómhnuidhe i nGaoth Dobhair uair amháin agus bhi siad beó bocht gan greim le cur i n-a mbéal agus ní rabh fhios aca caidé an t-seift a dheánfadh siad le iad féin a chongbhail beó. Lá amháin arsa fear aca leis an fhear eile "Tá fhios agam-sa caidé mar gheobhas mis airgead. Caithfidh fear againn bás
    Séamus O Mhaoilchiarain
    Peadar O Dubhgain