Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

Ar an leathanach seo

1. Bhi mórán pisreog a baint leis an lá seo creideadh na seandaoine go mbíoh na daoine beaga a siubhal thart an lá seo, agus go mbíodh a lán cleasaidheachta dá mbualadh aca ar lucht an t-saoghail seo. Chruinnighthi blátha agus chuirtí ins na
  2. Is gnáthach le gach teaglach coinnle a fhágail i dtig an phobail an lá seo le n-a bhfághail coisrioctha ag an aifrionn. Deirtear gur ar an lá seo chuaidh an Mhaighean Mhuire 'un teampaill le n-a coisriocadh indiaidh teacht 'un t-saoghail d'ar slánuightheoir, agus gur lean bean í a rabh coinnle ar lasadh léithe le súile n-a ndaoine a tharraingt uirtí féin 'san chruth nach mbéadh siad ag amharc ar an mhnaoi bhí gabhail dá coisriochadh.