Scoil: Árd Aoibhinn

An tArd Aoibhinn, Co. na Gaillimhe
Dll. De Grás

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cailíní ag déanamh sleamhraí de nóiníní agus ag cur na sleamhraí thart thimcheall a muinéal agus bíonn na cailíní eile ag dul in áit eicínt agus bíonn an cailín eile ag rith in a ndiaidh agus nuair a bheireann sí ar chailín agus coscuigeann sí a buaiséad.
    Bíonn go leór spóirt eile againn. Bíonn siad ag déanamh go leór rudaí le a chuid bábóige. Bíonn siad ag déanamh go leór rudaí le bláthana agus bíonn siad ag déanamh bábóg agus bíonn siad ag súgradh leis na bábóga.
    Nuair a bhíonn siad ag déanamh rudaí eicint le bhláthanna bíonn go leór spóirt acu. Bíonn na buachaillí ag déanamh gunnaí le chrann chruim ag bíonn go leór spóirt againn.
    Tadhg Ó Coileáin
    Baile na Péice, Co. na Gaillimhe