School: Árd Aoibhinn

An tArd Aoibhinn, Co. na Gaillimhe
Dll. De Grás

1. Bhí rás ann an chéad lá eile agus deineadh capall den buachaill agus fuair sé an chéad duais. Fuair an t-athir an srian ar ais agis bhí an buachaill leis arís san oidhce.
    Bhí rás ann an chead lá eile agaus na oidhche sin rinne an t-athair dearmad ar an srian a fhagháil ar ais. Cuireadh an mac i bpríosín an lá in-a dhiaidh sin.
    Chuaidh Gruagach agus a chuid fear ag fiabhach agus tháinig an cailín aimsire thall chuig an mac agus d'iarr sé deoch uirthi. Thug sí sin dó chuid chaith sí an chuid eile síos san abhainn. Nuair a tháinig Gruagach abhaile bhí an mac imthigthe agus d'iarr sé ar an seirbhíseach cé leag amach é agus dubhairt sí gur thug an cailín óg deoc uisge dó agus gur chaith sí an chuid eile se síos san abhainn.
    Rinne Gruagach mada uisge de
    AT0325: The Magician and his Pupil