School: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

1. (continued from previous page)
    féin agus dá chuid fear, agus chuaidh siad síos san abhainn á chuarcú. Rinne sé colúr de féin agus chuaidh se suas san aer.
    Rinne Gruagach seacbhac de féin agus dá chuid fear. Chuaidh siad suas in a dhiaidh agus chonnaic an buachaill bean in-a suidhe ar cathaoir agus rinne(an) sé fáínne óir de féín agus chuaidh sé síos chuiche.
    Chuaidh Gruagach abhaile agus d'athruigh sé é féin ar ais arís. Dubhairt sé léithe go ndéanfadh an Gruagach an méíd sin de de holcasa len-a hathair chun an fáínne óir a fhagáíl.
    Abair leis gan e a thabhairt dó. Tháinig Gruagach na gCleas ag iarraidh an fáínne a fhagháil ach níor thug sé dó é. Chaith sé isteach san teine ó agus rinne Gruagach ord de féin agus thosaigh sé ag pócadh na teine nó go raibh sé múcha ach aon splannc amháin agus chuaidh sí amach go dtí an sgioból oruithneacha.
    Rinne Gruagach coileach franncach de féin agus dá chuild fear agus thosaigh siad ag ithe na cruithneacha ach tháínig tuirse orthabh.
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Máire Ní Chiaráin