Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ní maith le daoine í a fheiceail ar chór ar bith, no creideann siad gur dual dó bhás a bheith i dteach a mbíonn sí os a cheann.
    Éanacha
    Deir daoine gur caileandoirí maithe na géacha fiadhaine. Ma tcithear íad a gabhail 'un t-sléibhe go tiuth deirtear gur aimsear gharbh atá le theacht acht ma fhágann siad an sliabh agus a ghabhail na ndumhchann, no na n-oilean ar an chósta gur aimsear mhaith atá le theacht.
    Le tús droch aimseara fágann na faoileóga an fhairrge agus tcíd siad isteach ar lochanna seo geal bán leis na sloighte faoileóg a bhíos ortha go h-áirithe i n-aimsear earraigh no geimhridh.
    Deirtear ma tcithear na préachain agus cruit ortha ins na pairceanna gur comhartha