School: Sliabh Liag

Mín na bhFiann, Co. Dhún na nGall
Caitlín Nic An tSaoir

1. (continued from previous page)
    ghasúr d'iarr mó mháthair orm gan lá a leigint thar mó cheann nach ndéirfinn trí Abhe Maria, Sagart a bheith agam ar uair mo bháis. Bhí an bád a rabh me uirthí ag gabhal thart amuigh annsin agus d'aithin mise an bhás agam. Bhí fhios agam go mbéinn marbh sul a ndeánfadh muid puirt agus d'iarr mé ar mó comráduidhe mé chuir isteach ar an tálamh agus rinne siad sin. Bhí mé ag smaoitiughadh go gcuirfeadh Dia Sagart ionnsorm da mbéinn ar an tálamh tirm.
    Annsin d'innis an Bráthair Bán do go rabh seisean 'na shagart agus fosda fa'n dóigh a mb'éigin do theacht amách. D'aithin an Máirnealach bocht go bhfuair sé toradh a phaidir. D'éist an Sagart é agus chuir an Óla air agus nuair a bhí sin deánta agus a síothchan deánta aige lé Dia thug sé luach a shaothair dó' Sagart.
    Dúbhairt sé go rabh beilt lán óir thart fa na chorp agus nuair a bhéadh seisean márbh an t-ór sin a thabhairt leis agus Teach Pobal a dheánadh leis. Fuair an duine bocht bás annsin amuigh i gcúl Shliabh Liaig ar an uaigneas, acht fuair sé bás nach n'iarrfadh sé áthrughadh.
    Bhí Sagart na nGrás aige, agus bhí an Bráthar Bán agus an bhuachaill ag na thaobh. Thug siad
    Proinnseas Mac Giolla Easpuig