Scoil: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

Ar an leathanach seo

1. Tá go leór laetheannta ins an mbliadhain agus ní thosnuigheann daoine aon obair, nó ní atharruigheann siad isteach i dteach nua na laetheannta sin, mar síleann siad nach mbeadh aon ádh ortha agus go mbeadh na sideóga in a ndiaidh. Coimeádann daoine mo cómharsanacht féin na pisreóga sin.
    Nuair a bhíonn siad ag atharrú isteach i dteach nua ní theigheann siad isteach ann aon lá acht Dia h-Aoine. Ní thosnuigheann said ar cabáiste do chur Dia Céadaoin. Deireann na sean-daoine má itheann duine a dhóthain ar an gcéad lá de'n bhliadhain go mbeidh a dhóthain le n-ithe aige ar feadh na bliadhna sin.
    Fadó ní thosnóchadh na feilméaraí ag treabghadh go dtí an lá i ndiaidh Lá 'le Phadraig, agus ní thosnóchadh na mná ar na fataí do ghearradh i sgiolláin go dtí an tríomhadh lá déag de mhí Aibreáin.
    Chuala mé sean-fhear ag rádh dá
    Máire Ní Dhómhnalláin