Scoil: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

Ar an leathanach seo

1. Tá a lán ainmneacha áiteanna ins an tír seo. Seo iad cuid aca. Muilleacha leasa, Páirc-Fhada, Log an tSagairt, Ceapa-na-Grúb, Gort-an-Ghainnimh, Sean-Gháire agus a lán áit eile.
    Muilleacha Leasa:- Sin é áit árd agus féar glas ag fás ann agus is breagh an rud bheith ag seasamh air lá breágh nuair a bhíonn an ghrian ag taithneamh go láidir.

Log-an-tSagairt:- Sin áit in ar mharbhuigh na saighdiúirí Chromail sagart ann tuairim is trí chéad bhliadhan ó shoin anois agus tugann na daoine an t-ainm sin air fós.

Gáirdín Peggie:- Bhí sí in-a chomhnuidhe le h-ais mo thighe. Chuaidh a mhac in-arm na hAfrice agus marbhuighuigheadh é. Cúpla bliadhan in-a-dhiaidh sin fuair Peggie bás. Ní raibh ach an gáirdín sin aici. Tuairim is fiche bliadhan ó shoin anois, thuit an teach agus tá an gáirdín sin againn anois. Is deas an gáirdín é, agus fásann gach nídh go maith
    Classaghroe, Co. Galway
    Máire Ní Choileáin