School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 37_042

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 37_042

1. "Ag cur thart an chnaipe"
    Suidheann na páistí ar an úrlár agus seasann duine acú agus tosnuigheann sé ag cur thart an chnaipe. Tógann sé an chnaipe do dhuine ar bit am a mhait leis.
    Annsin gheibhean sé crios agus fiafruigheann sé don té is goire dhó cé dhó a d'tug (?) sé an chraipe agus muna bhfuil fhios aige gheibfidh sé an oireadh buile is a n-abhruigheann an té atá an chraipe aige. Geibhfidh cuile duine, nac bfuil fhios acu cé aige atá an chnaipe, builí.
    Seasann an fear a raibh an cnaipe aige agus tógann sé é go duine ar bit acú agus cuireann sé an ceist céádhna orra.

"Dallóg"
    Cuirthear eadhac ar súilí duine