School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 30_038

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 30_038

1. Oidhche na Ghaoithe Móra. Bhí donnin an fádo Oidhche na Ghaoite móire. Ní rinnead an oidhche sin móran dochair. Acht bhí na bhá istigh san teach ag na daoine. Bris sé na crain. Níor bris an dhonáin sin aon bhádh. Tháinig an donáin sín san mbliadan 1839. Tugteár oidhche na gaoithe móra no Oidhche Randle ar an oidhche sin.
    Cait Ní Deibhir,
    Bailingleann,
    Corrin,
    Achail
    Nior táinig an baisteach mór san tír seo & Níor rioneadh dhonnain mór ina deid chor a bith agus níor táinig aon tuile mór. Tágan
    1. processes and phenomena
    Brighid Ní Dhuibhir
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo
    Cáit Ní Dhuibhir
  2. Níor táinig an báisteach mór sa tír séo. Níor rioneadh dhonnáin mór ina deid chor a bith agus níor táinig aon tuile mór. Tágan