School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_031

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_031

Bhí seacht ndeabaíl an fado. Bhí ceann acú níos ná an ceann eile. Tháinic sé go dtí teacht agus chuaidh siad isteacht. D'iar siad deoch uisge agus ní raibh an uisge isthigh. Bhí an bean ag déanamh arán. Chuir an ndiabal is mú achú an chéad ndiabhal eile faoi an canna uisge mar bhí an cead ndiabal an moill. Chuir sé an chead ndiabal eile agus bhí sé sin an mall agus béigin dó fhéin imteacht. Nuair fuair an bean iad uilig imthigh dhruid sí an doras orra. Nuair a tháinig sead go dtí an doras diar siad ortaí an doras a oscailt agus níór labhair sí diar siad ar an cáca oscailt
    Brighid Ní Ghallachobhair
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo