Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 27_006

1. Seanamhrán

A sean agus Ruiddte a gcualidh tu

Sean Oireann.
    A Sean i Ruiddie a gcuailid tu taointas a rinnad an oidce iad di ar abainn mhór Nó bhí ceangalti agus i teac on aonac gar it sí briste agus dhá paire bróg dith sí plud mhait is ba mhór a sgeal e phiosa lion agus dhá piosa shál agus mo Dia is mo dheachar ní the bí eagint ac rapúr.
    Shearlas agus cota shean.
    A bhfuc an Joeph air maidín Domnaig cuir tart i féocain as cionn na gceann caplin Dhomnall air a stuir da gcoil agus e gcluaig i gcomnaide air cuan be nam. Bhí na bultaoi tarint agus na spair dhá [lubhú]? agus na bruic dhá screadh a bhí i [?] [?] na gcrann agus
      1. poetry
    Peadar Seoighthe