Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 14_024

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 14_024

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar an torlar agus muid a togan an daoine an maide sin am ceart cuireann duine eile tuice ar an e eadan agus ma togann an duine an meide an am ceart [?] cuireann aon daoine tadaí [are]? a eadain agus sin e an coir a imrigeann an cluice sin.
  2. Lurpeog Larpog. Bhíonn sgata daoine na suide ar [sal]? agus duine eile na suide ar stol agus e tuinte doib agus slat agus [scineann]? gac duine a cosai amac agus obrocaid an duine a bfuil an slat aige Lurpóg Larpog Larabuid buidaneinin [cininpribean]? pribean sulan sulan seacann seicean feol na gcailí is briste do fluceas agus bhíonn sé ag rad sin go mbead [ciúle]? cas acú istig ac cos amain agus an duine a bhíonns a cos amuig aige fairg sé a dul ara [glanai]? agus a ceann a leagad ár glanai duine eile agus obrocaid an duine
    Pádraig Ó Móráin
    Cnoc na Ceasach, Co. Mhaigh Eo