Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 14_030

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 14_030

Ar an leathanach seo

1. Ní bhíodh siopaí go fluirseach sá ceanntear seo sa sean aimsir. Bhí siopaí ag Micheál Ó Gllcobhair agus ag Cathal Ó Gallcobhair. Ní raibh móran le dios ins na siopaí agus subhail na sean daoine suas go dtí na baile móra a beis snaice an baile. Ní raibh móran bidh na ceannack seo sa sean aimsear. Ní raibh acu amanta ach fataí. Siopaí Cathal Ó Gallcobhair an ceann is mó a bhí sa ceanntar seo sa sean aimsear. Bhí go leor ruddaí lé díol sa siopaí Micheal Ó Gallcobair. Do cuaidh cuid gan na daoine suas go mBaile Atha Cliatha agus beidh go leor ruddaí ag an daoine sin go mbeidh sé a leig caite agus leis a dul suas arais.
        1. trádáil
    Pádraig Ó Móráin