School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 12_001

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 12_001

1. (continued from previous page)
    Se an caoi nimritir an sionnac agus an ngandal bionn an sionnac agus an gabdal ag troid agus ag iarraid [?] a ceapad agus leanann siad mar sin go inbiod na gaislíní ceapaid aige.
  2. Sé an caoí a nim ritir tart an cripa bionn gasur ag suidé sios o na ceile agus beif cripa ag gasur agus geobaid sé theart ag na paiste cé bfuil an cripa aige agus na ta se cear ní abrocaid tada annsin abrocaid an duine a bhí af cuir tart an cripa firaid se do duine mead buile a tubaroid se do na paiste. a bhí acripa cé meid buile a tubroid se [?]
    Seán Ó Gallachobhair
    Cnoc na Móna, Co. Mayo