School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    a Shíobhán ar sé. Ó, ar seise a bhfeiceann tú an chloc sin atá ag eirighe as an bhfalla nuair a bheinse ag obair ar fuaid an tighe tuitfheadh sé anuas orm agus marbhócadh sé mé, Mhuise go bfóridh Dia orainn ar sé cad é an saghas amadáin tú. Amach chun a máthair leis agus é ar buile. Cad é an saghas óinsighe mná seo do thugais chugam. Raghad agus ní thiocfad thar-nais go mbuailfad le óinseach nios mó ná tú. Bhí sé ag siúbhal o tigh go tigh agus ó ait go h-áit ach ní bhúail sé le h-aon oinseach agus béigin dó fíleadh agus bheith sásta
  2. Bhí feirmeóir ann fadó. Bhí mac agus inghean aige. Nuair a bhí sé ag dul in aois, do thug sé an talamh suas dá mhac. Ansan tug sé spré dá inghean agus phós sé í le feirmeóir do bhí inaice leis. Bhí an mac pósta roimhis an inghean agus bhí air an t-athair do choimeád. Ba ghearr gur eirig árgónt idir an tsean fhear agus an beirt a bhí pósta. Bhí an
    Siobhán Ní Úrdail
    Tooreennagrena, Co. Cork