Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear i mBeanntaighe agus bhí sé ag teacht abhaile ón aonach agus bhí an oidhche ag tuitim. Chuaidh sé fé dhéin sgiobóil chun fanúint ann go maidin. Taréis tamaill chuaidh na gadhair anáirde ar an sgioból. Tháinig eagla ar an bhfear agus rith sé uatha. Connaic sé solas tamall uaidh agus chuaidh sé in a threó. Nuair a tháinig sé go dtí an solas chonnaic sé gur tig a bhí ann. Chúaidh sé isteach agus bhí fear sínte amach marbh ar an raca agus bhí bean ag obair ar fúaidh an úrláir. Do cúaidh an fear ar a ghlúnaibh agus do ghuidh sé ar an duine marbh. Annsan do shuidh sé i leath taoibh agus tháinig fear eile isteach agus do bhagair sé air an bhean agus chúadar araon síos sa phárlus ag ól. Fé dheire d'éirig an fear a bhí marbh agus dúbhairt sé leis an bhfear a tháinig isteach ar dtúis gan aon sgamhnra a bheith air agus do bheir sé ar an túagh a bhí fé'n raca. Do rith sé síos
    AT1350: The Loving Wife
    Conchubhar Ua Uardail